Brandoverslagberekening

Kan er bij jouw gebouw een situatie ontstaan waar brandoverslag kan plaatsvinden? Dan is het verstandig om een brandoverslagberekening te laten maken. De berekening laat zien of de aanwezige afstand tussen de verschillende gevel- en/of dakopeningen voldoende is of dat er brandwerende voorzieningen moeten komen.

Op basis van de NEN 6068 berekenen wij of er al dan niet kans is op brandoverslag. Vanuit het Bouwbesluit geldt een eis aan de Weerstand tegen BrandDoorslag en BrandOverslag (WBDBO), waarin is vastgelegd hoeveel minuten de weerstand tegen brandoverslag in jullie huisvesting minimaal moet zijn: twintig, dertig of zestig minuten.

Wij berekenen of jullie gebouw aan deze tijd voldoet. Voldoet jullie gebouw niet aan de eisen? Dan geven wij in het rapport aan wat er nodig is om de situatie te verbeteren.

Neem contact met ons op

“Berekenen of er kans is op brandoverslag heeft een groot voordeel: het maakt inzichtelijk welke aanpassingen er nodig zijn en voorkomt dure bouwkundige oplossingen”

Hoe gaan wij te werk?

1. Afspraak inplannen

De opdracht komt bij ons binnen en we plannen zo snel mogelijk een afspraak met je in.

2. Inspectie en intake

Onze adviseur komt bij je langs op locatie voor een inspectie en intake, waarbij we gebruik maken van professionele meetapparatuur.

3. Adviesrapport

We verwerken onze bevindingen in een adviesrapport en nemen deze met je door. Zo weet jij waar de knelpunten liggen en kan je direct aan de slag. Wil je ondersteuning bij het oppakken van deze punten? Wij helpen je graag!

Meer weten?

Wil je meer informatie? Vul dan onderstaand contactformulier in of neem telefonisch contact met ons op. Wij helpen je graag verder!    Offerte opvragen

    Wil je een offerte ontvangen? Laat dan je gegevens achter in onderstaand contactformulier en wij nemen contact met je op om kennis te maken en jouw wensen in beeld te brengen!