Vuurlastberekening

Wanneer moet je de vuurbelasting in je gebouw laten berekenen? Dit kan in verschillende situaties noodzakelijk zijn, bijvoorbeeld wanneer je de brandcompartimenten in je pand opnieuw gaat indelen.

De vuurlastberekening inventariseert de brandveiligheid van een gebouw. De vuurbelasting, die bestaat uit de permanente en variabele vuurbelasting, geeft aan hoeveel warmte er vrijkomt per eenheid vloeroppervlakte bij de volledige verbranding van alle brandmaterialen die er in een ruimte aanwezig zijn.

Een brandcompartiment is een afgesloten ruimte die ervoor zorgt dat het maximale uitbreidingsgebied van de brand wordt beperkt. In het Bouwbesluit staan grenswaardes voor het maximale oppervlak van een brandcompartiment (afhankelijk van de gebruiksfunctie). De gelijkwaardigheidsbepaling vanuit het Bouwbesluit maakt het echter mogelijk om van deze grenswaardes af te wijken. Zo is de vuurlastberekening een handvat om – buiten de lijntjes, maar binnen de wet- en regelgeving – een voor jullie werkbare oplossing te bedenken. Certiva ondersteunt hier graag in!

Neem contact met ons op

“Door de vuurlast te berekenen bepalen wij hoe groot in jouw situatie een brandcompartiment mag zijn en of hier aanvullende maatregelen voor nodig zijn”

Hoe gaan wij te werk?

1. Afspraak inplannen

De opdracht komt bij ons binnen en we plannen zo snel mogelijk een afspraak met je in.

2. Inspectie en intake

Onze adviseur komt bij je langs op locatie voor een inspectie en intake, waarbij we gebruik maken van professionele meetapparatuur.

3. Adviesrapport

We verwerken onze bevindingen in een adviesrapport en nemen deze met je door. Zo weet jij waar de knelpunten liggen en kan je direct aan de slag. Wil je ondersteuning bij het oppakken van deze punten? Wij helpen je graag!

Meer weten?

Wil je meer informatie? Vul dan onderstaand contactformulier in of neem telefonisch contact met ons op. Wij helpen je graag verder!    Offerte opvragen

    Wil je een offerte ontvangen? Laat dan je gegevens achter in onderstaand contactformulier en wij nemen contact met je op om kennis te maken en jouw wensen in beeld te brengen!